Foto van de dag
P1050589.jpeg
  • No Events

Nieuws 

Nathalie Couret exposeert in De Opkamer

Zondagmiddag 6 november opent Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam vanaf 15.00 uur een nieuwe expositie met werk van Nathalie Couret.
Nathalie Couret haar creatieve ontwikkeling en liefde voor de kunst begon in een klein stadje in het Zuiden van Frankrijk. Haar aandacht werd daar getrokken door het landschap, de rivieren en de kleuren. Haar werk getuigt van krachtige personages. Vrouwenfiguren die kracht, schoonheid en zuiverheid uitstralen. Die verhalen te vertellen hebben. Verhalen in de context van harmonie, kleuren, strakheid, puurheid en romantiek. Nathalie is op zoek naar perfectie en het mysterie achter de vrouw. De opening wordt muzikaal omlijst door Duo Barialto bestaande uit Anja van Munster, baritonsax en Lia Ruijtenberg, altsax. De expositie duurt tot eind december en is op afspraak te bezoeken. Eelse Bies: 06 38928155

Duo Barialto

\

Start nieuw expositiejaar in de Opkamer

Zondagmiddag 11 september start om 15.00 uur het nieuwe expositiejaar 2022-2023 in De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam.

De start wordt geopend met werk van Anneke Slagboom uit Ridderkerk.

Anneke Slagboom (1962) volgde de opleidingen tot docente textiele werkvormen in Rotterdam en moderne schilderkunst aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten te Antwerpen. Zij schildert met acryl in combinatie met andere technieken en werkt graag met een experimentele twist. Het toepassen van textiele werkvormen is een uitdaging en geven een mooie mix met verf en doek. In het werk zijn tegenstellingen te herkennen zoals stoer, grof en grauw tegenover zacht, klein en teer. Het dagelijkse leven en de natuur zijn eindeloze inspiratiebronnen.

Een bezoek aan De Opkamer kan een interessante “bijvangst” zijn tijdens de Open Atelierdagen van de Hoekschewaardse Kunstenaars.

De expositie duurt tot eind oktober en kan op afspraak bezocht worden:0638928155.

Voor informatie: www.annekeslagboom.nl en www.galeriedeopkamer.nl

Eelse Bies en Willy Spaan winnaars Social Impact Award 2022

5 mei, 15:42 Algemeen 325 keer gelezen

Hoeksche Waard – De Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel departement Hoeksche Waard organiseert de tweejaarlijkse Social Impact Award. Deze prijs wordt door een jury toegekend aan een natuurlijk persoon die op sociaaleconomisch, sociaal-maatschappelijk of sociaal-cultureel gebied van grote waarde is voor de Hoeksche Waard. 

De jury die zich dit jaar mocht buigen over de genomineerden, stond meteen voor een dilemma. Bij alle juryleden stonden twee kandidaten vanaf het begin hoog op de voorkeurslijst. Beiden hebben zich langjarig, vanuit een persoonlijke missie en overtuiging, ieder op het eigen expertgebied en met niet aflatende energie ingezet voor de samenleving en de ontwikkeling van de Hoeksche Waard. Daarom is besloten dat de Social Impact Award 2022 wordt uitgereikt aan twee personen. Ze krijgen de prijs niet samen, maar allebei. Voor beiden kun je spreken van een oeuvre prijs. 

De winnaars van de Social Impact Award 2022 zijn Eelse Bies en Willy Spaan: beiden beeldbepalende inwoners van de Hoeksche Waard. Jury: “Eelse én Willy worden allebei gekend door hun gedrevenheid en passie. Eelse voor zijn niet aflatende inzet om kunst en cultuur onder de aandacht te brengen van de gemeente maar ook om kunst en cultuur in woord, beeld en verbeelding, dicht bij de inwoners van de Hoeksche Waard te brengen. Dankzij Eelse Bies is de aandacht voor cultuur in de Hoeksche Waard op een hoger niveau gekomen. Hij heeft de cultuur in brede zin gepromoot en veel initiatieven zijn uit zijn koker gekomen. Hij brengt iets op gang, legt verbindingen, raakt mensen en brengt mensen samen. 

Willy Spaan heeft door haar jarenlange inzet de geschiedenis van de Hoeksche Waard zichtbaar en kenbaar gemaakt zodat de inwoners van de Hoeksche Waard hun oorsprong hebben leren kennen. Zij heeft grote impact gehad op het historisch besef in de Hoeksche Waard en daarmee de bewoners bewust gemaakt van de eigenheid van landschap en cultuur. Beiden hebben op hun eigen manier iets toegevoegd aan de identiteit van de Hoeksche Waard.” 

De jury wil met het toekennen van de award aan ieder van hen, beiden eren voor hun hele inzet en onverzettelijkheid om cultuur én identiteit onder de aandacht te brengen van alle inwoners van de Hoeksche Waard.

De Social Impact Award wordt uitgereikt tijdens het Ondernemersgala op maandag 16 mei, waar tevens de Ondernemersprijs en Startersprijs worden uitgereikt. 

 

 

 

Maasdam Eelse Bies