Foto van de dag
150612_Eelse Bies_Beelden kopiëren.jpg
  • No Events

expositie 11 januari 2015

Foto’s en keramiek in De Opkamer

Vanaf zondag 11 januari tm 28 februari exposeert architectuurfotograaf Stijn Brakkee uit Rotterdam vrij werk met de Hoeksche Waard als thema en exposeert Bea Riksen uit Spijkenisse met vaak speelse en humoristische keramische beelden. De opening van deze expositie is om 13.30 uur in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Vicky Spaanderman en Paulette van Strien, beiden lid van muziekvereniging Maasmuziek.

Voor verdere informatie zie www. galeriedeopkamer.nl of neem contact op met Eelse Bies, 0638928155/eelsebies@gmail.com.

Meer info over Stijn Brakkee:

www.scagliolabrakkee.nl

Stijn Brakkee, geboren en getogen Rotterdammer, studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam en is sinds 1987 in Rotterdam gevestigd als zelfstandig fotograaf. Hij begeeft zich voornamelijk op het terrein van de architectuurfotografie, veelal in samenwerking met Daria Scagliola. Zo maakten ze o.a. de foto’s voor de publicaties: Mecanoo monografie van Nederlandse architecten, De Landtong Woningbouw in Rotterdam en de Philharmonie muziekgebouw van Haarlem van Frits van Dongen, Minnaertgebouw van Neutelings Riedijk architecten, Ichtus Hogeschool Rotterdam van EEA architects ,voor Architectuur Lokaal een publicatie bij de architec­tuurprijsvraag voor de beste opdrachtgever in de kinderdagopvang en voor het stadsdeel Osdorp,Vernieuwing Osdorp Amsterdam. Naast de opdrachtgevers waarvoor zij samenwerken bedient hij ook nog tal van andere bureau’s. Op hun site zijn prachtige foto’s te zien van gebouwen waaronder de nieuwe markthal en het instituut voor beeld en geluid en het onlangs geopende dakpark te Rotterdam. Zo nu en dan vindt Stijn Brakkee tijd en ruimte om vrij werk te maken en daarvan is de expositie in de Opkamer een voorbeeld .

 

foto Hoekschewaards landschap van Stijn BrakkeeLandschap Hoekschewaard

 

 

 

 

 

 

Meer info over
Bea Riksen

www.bea-riksen.nl

Door de jaren heen heeft ze geëxperimenteerd met diverse materialen en technieken, en is uiteindelijk weer teruggekeerd op haar uitgangspunt, de klei.De reden hiervan is, dat klei zich er het beste voor lijkt te lenen, dat ze de dingen kan maken die ze wil maken. Dat zijn enerzijds vazen en schalen met een strakke, maar vloeiende vorm en anderzijds dieren, voornamelijk vogels en vissen, met een speels en vaak humoristisch karakter.Uitgangspunt in al haar werk is de natuur. In haar vazen en schalen zijn vaak de lijnen van schelpen of planten terug te vinden. De ontwerpen zijn altijd organisch maar strak. Hoewel het gebruiksvoorwerpen zijn, streef ze er naar dat die ook zonder in gebruik te zijn hun waarde als object behouden.Haar dierfiguren zijn, hoewel vaak enigszins gestileerd, veel vrijer van vorm. Ze heeft er veel plezier in, deze een menselijk trekje mee te geven, waardoor ze vaak iets grappigs of vertederends krijgen. De ontwerpen zijn vrijwel altijd gebaseerd op een bestaande diersoort.

Unknown